aterinvestering-new.jpg
Gå till AcadeMedia.se

Så återinvesterar vi i skolan

Med hållbarhet i fokus

För oss är hållbarhet en stor fråga. Det handlar om våra elevers och lärares välmående. Om att vår verksamhet inte får gå med förlust. Samt naturligtvis om klimatutsläpp och avfall.

Vårt hållbarhetstänkande är grunden för att vi ska kunna tillgodose varje enskild elevs behov. Samtidigt som vi skapar den bästa möjliga arbetsplatsen för våra lärare.

Varje år återinvesterar vi därför stora belopp i våra skolor. Vi renoverar och satsar på ny teknik. Vi skapar nya skolplatser och ambitiösa skolmiljöer. Det är så vi bidrar till den svenska skolan.

Gå till innehåll

Drottning Blankas Gymnasium Nacka

Investering och hyresåtagande: 55 miljoner

Drottning Blankas Gymnasium har nu flyttat in i helt nya, skolanpassade lokaler. Det finns få skolor med en sådan utsikt (panoramavy över Djurgården, Stockholms stad, Lidingö och Fjäderholmarna), som vi hoppas ska inspirera och entusiasmera våra elever.

Vi värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är nyckeln till en bättre värld. Det personliga engagemanget vi har kring våra elevers framgång och välmående är viktigast. I detta är miljön avgörande.

1Drottning-Blanka.jpg

Campus Vasastan & Campus Södra

Investering och hyresåtagande: 1,2 miljarder

I Stockholm väljer allt fler elever våra skolor, och behovet av gymnasieplatser ökar kraftigt. Därför investerar AcadeMedia i två nya och moderna skolcampus. Campus Vasastan och Campus Södermalm bidrar tillsammans med cirka 4 200 utbildningsplatser till regionen.

Campus Vasastan utgör 11 400 kvadratmeter. I denna moderna, klimatsmarta och attraktiva skolmiljö står återbruk, återvinning och energieffektivitet i fokus.

Campus Södermalm står för 2 400 utbildningsplatser. Här möts kreativa, akademiska och yrkesinriktade elevgrupper, som tillsammans kommer att få en extraordinär gymnasietid.

2Campus-Vasastan-och-Sodra.jpg

Praktiska Gymnasiet Linköping

Investering och hyresåtagande: 67 miljoner

På Praktiska gymnasiet tror vi på att varva teori med mycket praktik. Det ger en helhet i undervisningen och våra elever får chans att prova på sina framtida yrken.

Våra tre skolor i Linköping har flyttat till nyrenoverade, gemensamma lokaler. Här samsas bland annat blivande frisörer, snickare, elektriker och lastbilschaufförer.

3Linkoping.jpg

Innovitaskolan St Jörgen

Investering och hyresåtagande: 127 miljoner

Innovitaskolan St Jörgen kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld.

Skolbyggnaden, inklusive klassrum och skolmatsal, kommer successivt att genomgå omfattande renoveringar med start hösten 2022. Skolgården kommer också att rustas upp för att skapa ännu bättre miljö för eleverna. .

4InnovitaskolanStJorgen.jpg

Innovitaskolan Momentum

Investering och hyresåtagande: 16 miljoner

Innovitaskolan Momentum är en högstadieskola med stort fokus på idrott och hälsa och med höga studieresultat. På vår skola vet alla vuxna vilka alla elever är - vilket skapar trygghet.

Vår populära skola i Helsingborg har genomgått renovering och ombyggnation för att skapa en arbetsmiljö som känns trygg och som präglas och tydlighet, struktur och ordning.

5Innvitaskolan.jpg

Campus Skövde / NTI-gymnasiet

Investering och hyresåtagande: 81 miljoner

Planen med Campus Skövde bygger på att NTI-gymnasiet flyttar in i en av flyglarna till den byggnad där Drottning Blankas gymnasium idag huserar.

Efter en kommande renovering, kommer Campus Skövde att sticka ut som ett riktigt spännande lärosäte, där eleverna bland annat får ta del av ett helt nybyggt labb, gym, mötesplatser och fräscha lokaler. Campus ligger på gångavstånd från Centralen och stadens café- och restaurangutbud. Dessutom finns både scienceparkområdet med startups och etablerade IT-företag alldeles runt knuten.

6Campus-Skovde.jpg

Innovitaskolan Lilla Rudan

Investering och hyresåtagande: 261 miljoner

I september öppnar Innovitaskolan Rudan i Haninge sin förskola “Lilla Rudan”, i nybyggda lokaler på Bodekullsväg 5 intill grundskolan. I september flyttar man över till den nya byggnaden. Lilla Rudan är då redo för att ta emot ytterligare 80 barn, utöver de 40 som redan går i den gamla lokalen.

Förutom förskolan kommer det även finnas plats för skolbarn från förskoleklass till årskurs två. Barnen på förskolan kommer att få sin mat från grundskolans kök som i höstas fick den fina utmärkelsen Årets klimatkök av White Guide Junior.

7Lilla-Rudan.jpg

Drottning Blankas Gymnasium Helsingborg

Investering och hyresåtagande: 120 miljoner

På Drottning Blanka Prästgatan studerar idag cirka 330 elever. På Drottning Blanka S:a Kyrkogatan studerar cirka 250 elever. Inför läsåret 2023 flyttar båda gymnasieskolorna till Stortorget i Helsingborg och får tillsammans plats för upp till 800 elever.

Drottning Blankas skolor erbjuder en kombination av studieförberedande och yrkesinriktade program. Det är samhällsviktiga utbildningar, från vård- och omsorgsprogrammet till samhällsprogrammet. I och med de nya toppmoderna lokalerna får man nu möjlighet att ta emot fler elever till skolans olika utbildningar.

8Drottning-Blanka.jpg